Hvis du streamer eller downloader gratis film fra en ulovlig side og bruger VPN-forbindelser, gør det ikke dine handlinger mere lovlige. Du er stadig juridisk ansvarlig.

Selvom du bliver sværere at opdage med diverse VPN-forbindelser, så er det ikke det samme som, at det bliver mere ok at streame ulovligt. Du skal være opmærksom på, at med nogle VPN-tjenester stiller du din egen IP-adresse til rådighed for andre, når du bruger deres VPN. Og når fremmede får adgang, så ved du ikke, hvad din internetforbindelse bliver brugt til.

Opfordrer du andre til at bruge VPN?

Når du opfordrer og vejleder andre til at bruge diverse VPN-forbindelser i forsøget på at undgå at blive ”taget”, kan du opfordre til være ulovlige. En opfordring til at bryde loven anses også i Danmark for at være kriminelt. Vi må ikke opfordre andre til at stjæle.

Internationalt fokus på VPN-forbindelser

Flere lovlige tjenester har det sidste års tid haft et stort fokus på brugen af VPN-forbindelser. Blandt andet Netflix, der, som de seneste, har blokeret for trafikken fra en lang række VPN-udbydere – og flere vil følge trop. Hvorfor? Netflix ønsker ikke at være med til at krænke rettigheder.

Ønsker du at finde de mange tjenester, der tilbyder lovligt indhold? Læs mere.