Undervisning: Trin 6 – fem gode råd

Hvordan kan jeg så agere lovligt?

I skal i fællesskab, vha. af de fem gode råd, sætte jer ind i, hvordan I kan lære at genkende de ulovlige  tjenester.

Fem gode råd til, hvordan du kan se lovlige film og tv-serier på internettet …

Første råd
Spørg dig selv: ”Er det mon for godt til at være sandt?”

 • Hvis den film, du finder på nettet, stadig går i biografen, så er det helt sikkert en ulovlig tjeneste, du bruger.
 • Film, der har gået i biografen, er ALDRIG gratis. Så første tommelfingerregel er derfor: kan du få gratis adgang til en masse film, der har gået i biografen, så er det 100% sikkert en ulovlig tjeneste, du er inde på. Skynd dig derfor væk – og tjek din maskine for malware.

Andet råd
Hvad du kan betale med?

 • På alle de lovlige tjenester på internettet, skal du betale for det, du ser. Enten pr. film (On Demand) eller via et abonnement. Det foregår altid via kendte betalingsmetoder, fx Dankort, Visa, MasterCard m.m.
 • Hvis du skal betale med Bitcoin, yde en donation eller noget andet, der ikke fungerer som en ”normal” betalingsmetode, fx upload af en film – så er det ret sikkert en ulovlig tjeneste, du befinder dig på.

Tredje råd
Før du betaler …

 • Hiver du betalingskortet frem for at betale for indhold, er det altid en god ide at se efter, om det er en sikker betalingsmetode. Det er heldigvis nemt at tjekke, for er der IKKE et ”s” til sidst i domænenavnets http://, er det ikke en sikker betalingsmetode. Der SKAL stå https:// – ”s” står for ”secure”, hvilket betyder, at det er en sikker forbindelse.
 • HUSK, hvis der ikke er et ”s”, er det dumt at tage chancen!

Fjerde råd
Reklamer og pop-ups …

 • Lovlige film- og tv-serietjenester har aldrig mange reklamer og pop-ups – slet ikke med frække damer og poker. Det er fordi, det er irriterende for brugerne, og fordi lovlige tjenester lever af betaling, ikke af reklamer. Derfor, hvis den tjeneste du vil bruge, er fuld af reklamer – og specielt, hvis reklamerne er lidt ”sketchy” – så er det næsten 100% sikkert en ulovlig tjeneste, og derfor for dumt at tage chancen!

Femte råd
Er du stadig i tvivl?

 • Hvis de første fire råd ikke er en hjælp, så find din lovlige tjeneste her.
  Så er du helt sikker på, at du bruger en lovlig tjeneste til at se film og tv-serier fra.
 • Du er også altid velkommen til at ringe og skrive til [email protected] for råd og input.

Femte råd
Hvis I er i tvivl om noget, så send en samlet mail med klassens spørgsmål til kampagnens infomail, og vi vil vende retur med svar til jer; [email protected]

 • Hæng de fem gode råd op i klassen.
Trin 6 - arm