Vidste du, at når du ulovligt downloader eller streamer film på internettet, så er der risiko for, at kriminelle hacker sig ind på din computer? I værste fald bruges din computer af kriminelle hackere til at danne et netværk med andre hackede computere.

Først inficeres din computer med malware

Når du downloader eller streamer film gratis fra en ulovlig side, så er der 28 gange større risiko for, at din computer inficeres med malware ift., når du bruger en lovlig side. Malware er en computervirus, der giver hackere adgang til din computer. I hele 45 procent af tilfældene bliver malwaren downloadet, uden at brugeren selv har aktiveret noget. Det eneste man behøver at gøre, er at besøge en ulovlig side. Ligeledes sætter 1 en ud af 3 hjemmesider, som tilbyder ulovligt indhold, dig i risiko for malware. Dette er markant højere end på de lovlige sider.

Du deltager i kriminel aktivitet, uden at du ved det 

Hackere kan bruge malware til mange ting. De kan stjæle dine personfølsomme oplysninger eller hacke sig ind på dit webcam.

En måde, at dette foregår på er de såkaldte ”botnets”. Et botnet er et netværk af computere inficeret med malware, som gør det muligt for en hacker at kontrollere flere computere. Botnets kan bestå af flere tusinde computere og kan for eksempel bruges til at foretage overbelastningsangreb på organisationers hjemmesider. De kan også bruges til at sende scam-mails til firmaer og private. Det vil sige, at uden du ved det, kan hackere bruge din computer til at sende falske mails, der har til hensigt at frarøve andre mennesker deres penge.

Hackerne tjener penge. Men hvad med dig? Hvad er din gevinst?

Fotokreditering: Nakul