Links til mere viden

Der findes meget materiale, som dokumenterer de skjulte risici, der er forbundet med at streame ulovligt. Der kan fx være personlige konsekvenser for dig, hvis du streamer ulovligt. Hvis du ønsker at gå mere i dybden med emnet, har vi samlet nogle af de bedste rapporter, kampagner og undersøgelser her.

Euipo rapport

EUIPO (European Union Intellectual Property Office) har lavet en undersøgelse af de mest opdaterede eksempler på malware og PUP’er (Potentially Unwanted Programmes) fundet på hjemmesider mistænkt for ophavsretskrænkelser. Derudover har de også lavet en undersøgelse, som giver indblik i de faktorer, der påvirker forskelle i ‘online piracy’ blandt EU’s 28 medlemsstater.

Identification and analysis of malware on selected suspected copyright- infringing Website

Online Copyright Infringement in the European Union Music, Films and Tv (2017-2018), trends and drivers

Dansk Erhverv

Dansk Erhvervs undersøgelse afdækker danskernes adfærd, når de streamer og downloader ulovligt på nettet. Hvor mange danskere streamer og downloader ulovligt? Hvem gør det? Og hvilket indhold?

Ulovlig streaming og download i Danmark i 2020

Digital bait

Den amerikanske forbrugerorganisation DCA (Digital Citizens Alliance) har i samarbejde med IT-virksomheden RiskIQ udarbejdet en rapport, der belyser IT-kriminelles vej til almindelige forbrugeres digitale liv. En vej, der også går igennem forbrugeres ulovlige forbrug af film og tv-serier:

Digital Bait: How content theft sites and malware are exploited by cybercriminals to hack into internet users’ computers and personal data. Digital Citizens Alliance, december 2015 >>

Impacts of Digital Video Piracy on the U.S. Economy

En rapport der undersøger de økonomiske konsekvenser, det ulovlige marked for streaming af film, serier og TV har i USA. Rapporten estimerer et årligt tab i omsætning på 29,2 milliarder dollars grundet ‘online piracy’.

USA’s Chamber of Commerce Global Innovation Policy Center

Cyber crime

Det kriminalpræventive råd har lavet en rapport omkring IT-kriminalitet. Her kan findes fakta om forskellige typer af digital kriminalitet, samt gode råd til at beskytte dig selv.

Cyber Crime – Når kriminaliteten rykker online

Stream safely

En hjemmeside som beskæftiger sig med nogle af de personlige konsekvenser, der er ved ulovlig streaming og download. Desuden tilbyder de også en række gode guides til at opdage og undgå de ulovlige hjemmesider.

Stream safely – Protect yourself from pirated entertainment content 

Digital Citizen Alliance

En rapport som omhandler ulovlige aktiviter på internettet, og hvordan forbrugere forholder sig til dette.

Digital Citizen Aliancen – Trouble in our digital midst

Share with care

Share With Care er et samarbejde mellem RettighedsAlliancen, Kulturministeriet og telebranchen (Teleindustrien og DIITEK). Kampagnen handler om de tjenester, der støtter kunstnerne bag produkterne, og om at gøre tjenesterne til det nemme og naturlige valg. På kampagnens hjemmeside er der adgang til en masse information vedrørende dette – blandt andet en guide til at spotte om en side er ulovlig samt en liste over de mange lovlige digitale tjenester.

RettighedsAlliancen

Interesseorganisationen RettighedsAlliancen har på deres hjemmeside udgivet en lang række artikler, der guider forbrugere mod en mere lovlig adfærd på nettet samt giver svar på ofte stillede spørgsmål.

Klik på nedenstående links og bliv klogere:

Gode råd til sikker adfærd

Må man bruge en VPN til at tilgå indholdstjenester i andre lande?

Årsrapport 2022 

Kriminelle bagmænd udnytter streamingboom under Covid-19

Fotokreditering: Arren Mills