Links til dokumentation

Links til dokumentation

Links til relevante undersøgelser, rapporter og kampagner

Der findes meget materiale, der dokumenterer de skjulte risici, der er forbundet med at streame ulovligt. Der kan fx være personlige konsekvenser for dig, hvis du streamer ulovligt. Hvis du ønsker at gå mere i dybden med emnet, har vi samlet nogle af de bedste rapporter, kampagner og undersøgelser her.

Når forbrydelserne bliver digitale

En antologi om IT-kriminalitet og adfærd på nettet. Det Kriminalpræventive Råd, marts 2016. Det Kriminalpræventive Råd, der arbejder for forebyggelse af kriminalitet blandt befolkningen og i samfundet, stiller i denne rapport skarpt på den stigende IT-kriminalitet.

Når forbrydelserne bliver digitale >>

Om IT-kriminalitet og gode råd til, hvordan du beskytter dig mod det. Beskrivelse af forskellige former for iIT-kriminalitet og situationer, som du skal være opmærksom på, når du færdes på internettet.

Når kriminaliteten rykker online. Det Kriminalpræventive Råd, 2016 >>

Turn back crime

Interpols kampagne for at sikre, at vi opfører os mere fornuftigt på internettet. Den viser blandt andet, hvordan vi sammen kan stoppe den voksende kriminalitet.

Turn back crime >>

Digital bait

Den amerikanske forbrugerorganisation DCA (Digital Citizens Alliance) har i samarbejde med IT-virksomheden RiskIQ udarbejdet en rapport, der belyser IT-kriminelles vej til almindelige forbrugeres digitale liv. En vej, der også går igennem forbrugeres ulovlige forbrug af film og tv-serier:

Digital Bait: How content theft sites and malware are exploited by cybercriminals to hack into internet users’ computers and personal data. Digital Citizens Alliance, december 2015 >>

Share with care

Share With Care er et samarbejde mellem RettighedsAlliancen, Kulturministeriet og telebranchen (Teleindustrien og DIITEK). Kampagnen handler om de tjenester, der støtter kunstnerne bag produkterne, og om at gøre tjenesterne til det nemme og naturlige valg. På kampagnens hjemmeside er der adgang til en masse information vedrørende dette – blandt andet en håndbog om digital brugeradfærd samt en liste over de mange lovlige digitale tjenester.

RettighedsAlliancen

Interesseorganisationen RettighedsAlliancen har på deres hjemmeside udgivet en lang række artikler, der guider forbrugere mod en mere lovlig adfærd på nettet, samt giver svar på ofte stillede spørgsmål.

Klik på nedenstående links og bliv klogere.

Hvad sker der rent ophavsretligt, når du streamer musik og film?
Hvorfor er Popcorn Time ulovlig?
Hvad gør en indholdstjeneste lovlig eller ulovlig?
Er – i det hele taget – streaming ulovligt?