I Danmark forbruger vi (ulovligt) millioner af film hvert eneste år

Danskerne har et meget højt aktivitetsniveau på de ulovlige tjenester; der er 580.000 danskere, som aktivt forbruger ulovligt indhold.

Vi ved også, at det er de unge, som er særligt aktive på de ulovlige sider. I 2019 downloadede eller streamede hele 41% af de 18-29 årige på et tidspunkt noget ulovligt. De er således den aldersgruppe, som forbruger mest ulovligt indhold i Danmark. Alligevel er det kun 1 ud af 10, som synes, at det er i orden at streame og/eller downloade ulovligt indhold.

Danskerne foretrækker besøg på streamingsider

Op igennem 00’erne og i starten af 10erne har downloads været den herskende ulovlige forbrugsform blandt danskere. Denne tendens er midlertidig vendt, og i dag ser vi, at streaming er blevet danskernes foretrukne ulovlige forbrugsform. Selvom danskerne flittigt bruger streamingtjenesterne, er der mange, som har svært ved at kende de lovlig fra de ulovlige. 41% af danskerne efterspørger mere information omkring lovlige og ulovlige sider. Dette kan i nogen grad forklare det høje forbrug i kontrast til den lave accept af handlingerne.

Hjemmesider, som ulovligt tilbyder film og serier, er den mest udbredte form for ulovligt indhold hos danskerne. 8 ud af de 10 mest besøgte ulovlige hjemmesider tilbyder film og serier.

Fakta om besøg på ulovlige sider

 

  • Andel af de film og serieepisoder der bliver set ulovligt i Danmark, som er danskproduceret: 40%
  • Procentdel af de 18-29 årige som har downloadet/streamet ulovligt indhold: 41%
  • Procentdel af danskerne som ønsker mere information på, hvordan man vurderer lovligheden af en hjemmeside, der tilbyder digitalt indhold: 41%

Kildehenvisning

Dansk Erhverv – Ulovlig streaming og download i Danmark 2020