Når du besøger en ulovlig hjemmeside for at downloade eller streame film, så er der risiko for, at du får stjålet dine personoplysninger. Hvorfor? Fordi kriminelle kan sælge dine oplysninger videre.

Malware er vejen til din bankkonto

Der er 28 gange større risiko for, at din computer bliver inficeret med malware, når du downloader eller streamer film gratis fra en ulovlig side, ift. når du bruger en lovlig side. Malware er en computervirus, der giver hackere adgang til din computer. I hele 45 procent af tilfældene bliver malwaren downloadet, uden brugeren selv har aktiveret noget. Det eneste man behøver at gøre, er at besøge en ulovlig side. Med malwaren installeret på din computer via den ulovlige streamingtjeneste, du har benyttet, kan hackere få adgang til dine personlige oplysninger, herunder dine bank- og kreditkortoplysninger.

Dine oplysninger sælges videre

Når hackeren har fået adgang til din computer, venter han eller hun på, at du logger ind på din netbank. Herefter indsamler hackeren dine adgangskoder. Som oftest samler hackere flere oplysninger fra brugere af samme pengeinstitut. Derefter sælges disse oplysninger videre til kriminelle i den digitale underverden.

Ofte opdager du det først, når det er for sent

Du opdager som oftest først, at der er blevet hævet penge på din konto, når det er for sent. Beløbene, der hæves, er tit så små og ubetydelige, at du ikke lægger mærke til det før efter mange måneder. Dine kreditkortoplysninger er guld for hackere. Pas på dig selv, og lad være med at downloade eller streame ulovligt. 

Gratis er dyrere, end du tror…

Fotokreditering: Rupixen.com