Du støtter kriminelle bagmænd

,

Kriminelle bagmænd tjener dagligt mange penge på besøg på deres ulovlige tjenester. Det gør de blandt andet gennem de reklamer og annoncer, der er på siden, som genererer indtægter hver gang, du klikker rundt på siden. Ved at se film ulovligt støtter du altså organiserede kriminelle.

IT-kriminelle udnytter, at de er svære at fange

I dag er internettet blevet et væksthus for organiseret kriminalitet, fordi det desværre er nemt at drive ulovligheder på nettet, uden at folk nødvendigvis opdager det. De kriminelle lever af, at der er millioner af almindelige brugere som dig, der bruger deres ulovlige tjeneste uvidende om, at de støtter organiseret kriminalitet. Hvis folk stopper med at bruge de ulovlige tjenester, så kan vi sammen forhindre de mange penge i at ende hos kriminelle.

Det er nemt at bruge en ulovlig tjeneste, der ser lovlig ud, fordi vi ikke bliver mindet om, at vi gør noget forkert. Det ville være sværere for os at bruge en af de ulovlige tjenester, hvis det var tydeligt, hvad vi faktisk var med til at støtte. Det ved de kriminelle godt, og derfor efterligner de lovlige tjenesters udseende. På den måde er det svært at se forskel på en ulovlig og lovlig tjeneste.

Eftersom de ulovlige tjenester ikke har betalt for de film og serier, de har tilgængelige, og da de er ligeglade med rettighedshaverne til filmene, så har de ofte meget og nyt indhold. Det kan derfor være fristende at bruge. Men husk på, at når du streamer og downloader film fra en ulovlig tjeneste, så er det aldrig gratis. Du betaler enten ved, at dine besøg sender penge direkte til de kriminelle bagmænd eller ved at udlevere data om dig selv.

Fotokreditering: Ricardo Resende

Færdigheder

Indsendt den

1. februar 2021